NaslovnaEnglishMapa webaKontakti
HEP-Tolpinarstvo d.o.o.
   
 
   Savjeti

S nekoliko savjeta pomoći ćemo vam da energiju koristite racionalnije i time smanjite račune za grijanje.

  • Stanove nemojte pregrijavati. Optimalna temperatura u grijanim prostorijama je 20oC. Za svaki stupanj više potrebno je šest posto energije više. Termometrom provjeravajte temperaturu u stanu i prilagodite ventile na radijatorima prema potrebi, ili - što je još bolje - ugradite termostatske radijatorske ventile na kojima zadajte željenu optimalnu temperaturu.
  • Provjerite raspore na prozorima stanova koji moraju biti zabrtvljeni, jer ako to nisu, tada uzrokuju velike gubitke skupe energije.
  • Prostorije prozračujte širom otvorenim prozorima, kratko, ne dulje od deset minuta. Na taj će se način očuvati akumulirana toplina u zidovima i namještaju te će vaš stan nakon provjetravanja uskoro biti topao kao ranije. Nikako nemojte regulirati temperaturu prostorije otvaranjem prozora.
  • Radijatore nemojte zaklanjati namještajem, zavjesama ili sušiti na njima rublje, jer su tada izolirani.

NE ZABORAVITE!

Nakon ugradnje sustava za praćenje i obračun pojedinačnog utroška toplinske energije (elektronskih razdjelnika na svakom radijatoru), sva vaša nastojanja za racionalnim gospodarenjem energijom potvrdit će manji računi za potrošenu energiju.

Otklanjanje kvara na instalaciji grijanja u stanu povjerite isključivo upravitelju posredstvom provjerenog ovlaštenog servisera. Ne ispuštajte pogonsku vodu iz instalacija bez potrebe.

 
www.hep.hr HEP grupa Pravne napomene/legal noticies Pravne napomene
Član HEP grupe , 10000 Zagreb, Miševečka 15a, tel: + 385 1 60 09 555 , fax: + 385 1 61 31 978